Tegenwoordig zie je ze steeds vaker: honden met een fashionable jasje! Voornamelijk tijdens de koudere maanden van het jaar zijn ze vrijwel niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar is een kledingstuk voor de hond eigenlijk enkel een fashionitem? Heeft jouw hond een hondenjas écht nodig? Wat zijn de voordelen van een hondenjas voor jouw hond? En misschien nog wel het meest belangrijk: hoe kies je de juiste maat kleding voor jouw trouwe kwispelstaart?

EEN HONDENJAS: MODEVERSCHIJNSEL, NUTTIG OF ZELFS NOODZAKELIJK?

Laten we beginnen met het nut van hondenkleding. Veel mensen denken dat een hondenjas of een hondentrui een puur fashionstatement is, een manier om de hond op een leuke en speelse manier voor de dag te laten komen. Maar niets is minder waar. Natuurlijk geeft een kledingstuk jouw hond een mooie uitstraling maar het dragen van hondenkleding is veel meer dan dat. Voor sommige honden is het dragen van een warme jas zelfs noodzakelijk. Wanneer laat je jouw hond een hondenjas dragen?

Jouw hond is kleiner dan de rest

Kleine honden worden vaak gezien met hondenkleding. Dat komt niet enkel omdat een hondenjasje of -truitje er leuk uitziet bij chihuahua’s, deze kleine hondenrassen halen meer voordeel uit het dragen van een jas of gebreide hondentrui. Kleine hondenrassen hebben over het algemeen korte poten, hierdoor staan ze dus lager bij de grond met hun borst en buik. Dit zijn de plekken op het lichaam waar honden de meeste warmte verliezen. Hoe dichter jouw hond bij de grond staat hoe sneller deze dus zal afkoelen. Hiernaast beschikt een kleine hond over méér huid dan spier- en vetmassa dan grote honden. Ook dit zorgt ervoor dat kleine honden het moeilijker hebben om warmte goed vast te kunnen houden. Kleine hondenrassen en jonge pups hebben dan ook zeker voordeel van warme en beschermende hondenkleding.

Jouw hond heeft geen of een dunne vacht

Heeft jouw hond een dunne of zelfs helemaal geen vacht? Dan is warme kleding op koude dagen écht een hele goede keuze.

Kijk maar eens naar jezelf, op koude winterdagen kies je er natuurlijk ook niet voor om zonder jas met een korte broek naar buiten te gaan. Heeft jouw hond van nature een dunne vacht of is de vacht van jouw hond (tijdelijk) beschadigd? Dan kun je deze helpen met een fijne warme hondentrui of een winddichte en warme hondenjas.

Jouw hond is ziek of begint ouder te worden

Naarmate jouw hond ouder wordt kan het immuunsysteem verzwakken. Dat geldt ook voor zieke en (tijdelijk) verzwakte honden . Hierdoor loopt jouw hond meer kans op een griepje of verkoudheid, zeker op ijzig koude winterdagen. Naast een verzwakt immuunsysteem gaan oudere en zieke honden vanzelfsprekend ook minder bewegen. Hierdoor is het voor deze honden een stuk lastiger zichzelf goed warm te krijgen en te houden. Een fijne warme winterjas of warme trui kan hierbij ondersteunen, biedt bescherming, voorkomt onderkoeling en zorgt ervoor dat jouw zieke of verzwakte hond zich volledig kan focussen op herstel.

REGENJASSEN EN REGENCAPES

Deze stijlvolle hondenjassen zijn ideaal voor de eerste koude briesjes van het jaar maar kunnen daarnaast ook perfect gebruikt worden met een functioneel doeleinde. De hondenjassen zijn geschikt Voor zowel kleine als grote hondenrassen, zo vind je altijd hét ideale exemplaar voor jouw viervoeter!
De hondenjassen komen in alle maten en materialen met verschillende opties waardoor je een jas kunt vinden voor elk doel. Kies voor een windjack met enkele laag, een beschermende hondenjas met leuke details zoals een capuchon óf kies een modieus jasje voor een stijlvol en spraakmakend voorkomen.
Deze stijlvolle hondenjassen zijn ideaal voor de eerste koude briesjes van het jaar maar kunnen daarnaast ook perfect gebruikt worden met een functioneel doeleinde.
De hondenjassen komen in alle maten en materialen met verschillende opties waardoor je een jas kunt vinden voor elk doel. Kies voor een windjack met enkele laag, een beschermende hondenjas met leuke details zoals een capuchon óf kies een modieus jasje voor een stijlvol en spraakmakend voorkomen.

HONDENJASSEN VOOR HET HELE JAAR

WARME WINTERJASSEN EN -TRUIEN

Is jouw kleine of grote vriend een echte koukleum? dan is een warme winterjas de perfecte keuze voor jullie! Deze mooie én functionele hondenjassen zijn voorzien van een winddichte bescherming, beschikken over een heerlijke warme voering én houden jouw hond lekker warm en stijlvol op koude dagen.
Ook hondentruien zijn perfect te gebruiken in de herfst- en wintermaanden. Een warme basis biedt naast comfort óók een beschermend en geborgen gevoel bij jouw hond. Ideaal voor kleine honden maar zeker zo efficiënt voor grotere hondenrassen die het comfort van een fijne hondentrui kunnen gebruiken.

REGENJAS MIKA ZWART

  • Materiaal: ademende nylon met fleece aan de binnenkant
  • Wasbaar op 30°C
  • Buikriem met klittenband
  • Waterbestendig en winddicht
  • Afgewerkt met een PU polyurethaan coating en reflecterende stroken
  • Met een opstaande kraag voor betere bescherming
  • Heeft elastieken voor de achterpoten en een opening voor de leiband

OP VOORRAAD IN DE WINKEL

Deel dit artikel