Een belangrijke tak van de agrarische sector is de veeteelt, er worden in de Nederlandse agrarische sector meer dan 100 miljoen dieren gehouden. Dit zijn natuurlijk vooral grote boerderijen, maar er zijn ook steeds meer mensen die zelf boerderijdieren houden, denk hierbij bijvoorbeeld aan hangbuikzwijnen of kippen. Voor ieder soort dier kun je bij ons terecht, niet alleen voor het voer, maar ook voor alle andere benodigdheden in en om de boerderij.

Varken
Bij het voeren van varkens moet je rekening houden met voerovergangen, darmgezondheid en eventuele voorschriften. Daarom hebben we voor varkens een uitgebreid assortiment voer, zowel voor biggen, zeugen als vleesvarkens.

Rund
Afhankelijk van het doel waarvoor het rund gehouden wordt zijn er speciale runderen gefokt die veel vleesopbrengst hebben (‘dikbillen’) of juist meer melk geven. Voor ieder soort rund hebben wij het juiste voer. Buiten het voer hebben we ook andere producten voor runderen zoals; verzorgingsproducten, veemerkstiften en afrasteringsmaterialen.

Schaap
Wij bieden een gevarieerd assortiment aan schapenvoeders en lammerenvoeders. Een succesvolle lammerengroei begint bij het voeren van de ooi, de voeropname van de ooi wordt namelijk beperkter naarmate de dracht vordert. Een geconcentreerder voer is daarom noodzakelijk om afbraak van lichaamsreserves te beperken en een goede lammerengroei te garanderen.

Geit
Geiten hebben andere voedingsbehoeften dan schapen. Geef geiten daarom geen schapenbrok. Daar zit geen of nauwelijks koper in, terwijl geiten dat wel nodig hebben. Rundveebrok, wat vaak aan geiten wordt gegeven, voldoet beter. Het basisrantsoen van hobbygeiten bestaat uit gras, goed gewonnen hooi en een beetje brok. Wat bietenpulp kan ook, als het hoofdbestanddeel maar uit hooi bestaat. Geiten die in de wei lopen, hebben ook hooi nodig voor een goede penswerking. Dieren die op stal staan hebben meerdere porties ruwvoer per dag nodig.

Pluimvee
Tot pluimvee behoren onder andere: kippen, kalkoenen, fazanten en watervogels. Voor ieder soort is er een aparte voeding.

Kippen
Kippen eten groenvoer, zaden en granen, wormen en insecten. Ook is er speciaal legvoer voor kippen of onderhoudsvoer. Drinkbakken en verzorging zit ook in ons assortiment.

Kalkoenen
Kalkoenenvoer heeft een hoger eiwitgehalte dan standaard siervogelvoer. Voor jonge kalkoenen is er speciaal opfokvoer. Net als kippen hebben kalkoenen maagkiezel nodig. Brandnetels zijn ook goed voor ze, met als insecten, wormen kleine muizen, kikkers, bessen en vruchten.

Fazanten
Fazanten eten een geperste korrel als hoofdvoer, aangevuld met groen en onkruid of fruit. De keus tussen groen en onkruid of fruit is soortafhankelijk. Een gemiddelde fazant eet ongeveer één handje/kopje sierhoendervoer per dag. Wanneer de dieren buiten lopen, komen daar nog insecten bij. Daarnaast krijgen de fazanten maagkiezel. Fazanten hebben ook elke dag vers water nodig.

Watervogels (o.a. eenden en ganzen)
Voor watervogels zijn speciale korrels op de markt, waarvan de samenstelling is aangepast aan de leeftijd van de dieren. Zo is er voer voor kuikens, voor volwassen dieren en voor broedende dieren. Vele watervogels eten ook graag gras of groente, zoals sla en andijvie en ook wat bruinbrood lusten ze graag. Geef ze in het legseizoen ook wat kippengrit en stort ergens een hoopje bouwzand waar ze het hele jaar door bij kunnen.