Kangoeroes (Macropodidae) zijn een familie van buideldieren die voorkomen in Australië en Nieuw-Guinea. Daarnaast zijn ze ingevoerd op Hawaï en in Engeland en Nieuw-Zeeland.

De naam Macropodidae betekent “grootpotigen”, wat verwijst naar hun enorme achterpoten. Deze achterpoten stellen de soorten in staat om grote sprongen te maken. Verder hebben de dieren een lange, gespierde staart. Het vrouwtje heeft een buidel, waarvan de bovenkant open is. Het zijn over het algemeen grazers. De grootste soort is de rode reuzenkangoeroe (Macropus rufus), waarvan de mannetjes 80 kilogram kunnen wegen. De grijze reuzenkangoeroe (Macropus giganteus) wordt ongeveer even groot. Bij de geboorte zijn kangoeroes doorgaans niet groter dan twee centimeter in diameter.

Hilkens Kangoeroepellet

Hilkens Kangoeroepellet is een compleet onderhoudsvoer voor kangoeroes en wallaby’s. Het is volledig afgestemd op de voedingsbehoeften van kangoeroes, aanvullend voeren is niet nodig, maar mag uiteraard wel. Zacht hooi of luzerne is heel geschikt, net zoals takken van wilgenhout. Ze houden ook van diverse soorten harde groente en fruit, zoals appel, mais, witlof, andijvie en zoete aardappel. Koolsoorten mogen nooit gevoerd worden.